Reiki behandeling

WAT IS

Reiki?

Reiki, in de volksmond handoplegging genoemd, is een oude, traditionele alternatieve methode om gezond en heel te worden.

Het woord Reiki komt uit Japan en betekent ‘universele levensenergie’. 

Reiki is een middel om de levensenergie in onszelf bewust te benutten en te gebruiken, te activeren en onszelf daardoor sterker te maken.

Steeds meer breekt de erkenning door dat alles energie is, levensenergie en de erkenning dat alles in beweging is. Door fysieke en mentale klachten kunnen blokkades in het lichaam ontstaan. De stroom van levensenergie is dan verstoord. En dat uit zich vaak in ziekte en ander ongemakken.

REIKI EN

de overgang

Door mijn eigen ervaring tijdens de overgang met Reiki nam ik het besluit om 1 Reiki behandeling aan mijn 1-op-1 traject toe te voegen.

In februari 2019 volgde ik de opleiding en inwijding in de eerste graad van het Usui Systeem van Reiki. Tijdens deze dagen ontving ik dagelijks een Reiki behandeling. Ik was toen al ruim 1 jaar niet meer ongesteld geweest. Na de eerste behandeling kreeg ik menstruatiepijn en na de volgende behandelingen volgde ook bloedverlies. Mijn Reiki master legde uit, dat Reiki het lichaam laat opschonen en dat dit de laatste opschoonbeurt zal zijn voor een complete reiniging tijdens de overgang. En zo was het ook. Ik ben aansluitend nooit meer ongesteld geweest. 

Mogelijke andere resultaten bij vrouwen in de overgang na Reiki behandelingen zijn:

 • Minder of geen opvliegers meer.

 • Betere slaapkwaliteit.

 • Mentaal en emotioneel meer in balans.

 • Vermindering van stressklachten.

Reiki helpt bij fysieke overgangsklachten, maar kan ook eerst op emotioneel vlak werken. Reiki gaat altijd dieper dan de oppervlakkige klachten en laat de levensenergie weer stromen. 

REIKI IS GESCHIKT

voor iedereen

 • Werkt harmoniserend op lichaam, geest en ziel

 • Brengt je in balans

 • Vermindert stress

 • Is een uitdaging voor je kracht tot zelf-genezing, en ontwikkelt die ook

reiki birgit knotter
 • Werkt op alle niveaus: lichamelijk, geestelijk, emotioneel en op het zelf-niveau

 • Werkt reinigend

 • Heft blokkades op

 • Past zich altijd aan de natuurlijke behoefte van de ontvanger aan

WAT GEBEURT ER TIJDENS EEN

Reiki behandeling?

Reiki is helende levensenergie en ik heb alleen mijn handen nodig. Zodra mijn handen het lichaam raken, fungeer ik als doorgeefluik van energie en stroomt deze energie.

De basisbehandeling bestaat uit meerdere handposities. Drie posities bij het hoofd, vijf posities aan de voorkant van het bovenlichaam en vijf posities op de rug. De behandeling wordt afgesloten met een bewegende positie langs de wervelkolom. Je ligt gekleed op een behandeltafel. Als extra comfort is het mogelijk om het hoofd met een kussen te ondersteunen en/of een deken over het lichaam te leggen.

Reiki stroomt terwijl ik mijn handen op het lichaam leg en dit kan soms als extra warmte worden ervaren. Ook andere ervaringen zijn mogelijk en kunnen per positie verschillen. Jij geeft jezelf over aan het vertrouwen in Reiki.

Een basisbehandeling duurt 60 tot 90 minuten, afhankelijk van de klacht waarmee je komt. Als ik voel dat één of meerdere posities meer tijd nodig hebben, duurt de behandeling langer dan één uur.

Iedereen kan bij mij een Reiki behandeling ontvangen!

De investering voor een Reiki behandeling is 75,- euro per behandeling.

LAAT JE ENERGIE WEER VOLOP STROMEN EN

vraag een behandeling aan