Over mij

OVER MIJN

overgangsperiode

5 jaar geleden, ik was net 52, begonnen bij mij typische overgangsklachten.

Ik had het af en toe warm, maar dreef niet mijn bed uit. Mijn menstruatie was regelmatig, wat niet vreemd was want ik slikte nog de pil vanwege het heftige bloedverlies als ik het niet deed. 

Ik werd ’s nachts regelmatig wakker en had dan na mijn werk geen zin meer om nog actief te zijn. Eten koken voor het gezin was al actie genoeg, vond ik. Mijn lichaam begon te kraken en tijdens het bespreken van de uitslag van een Röntgen foto bij de dokter hoorde ik dat er slijtage op een heup zichtbaar was en nu komt het: hij zei: niet erg, want dit hoort bij uw leeftijd! 

Ik keek in de spiegel en dacht: Heb ik nu de leeftijd bereikt waarin ik futloos, stijver, labieler en lelijker word? En de reactie kwam gelijk: Dit gaat mij niet gebeuren! Er kwam een enorme dadendrang. Na een speurtocht op Google over de overgang werd mij duidelijk dat mijn Leefstijl moest veranderen door anders te eten, anders te bewegen en te leren om te ontspannen zodat ik dit gedoe rondom de overgang kon volhouden. 

HOE IS HET

nu?

Nu, ruim 5 geweldige jaren later zijn mijn pijnlijke gewrichten en stramme spieren verdwenen en van mijn heupen heb ik geen last meer. De opvliegers zijn verdwenen en mijn gewicht heb ik zonder dieet onder controle. Ik slaap veel beter dan voorheen en sta elke ochtend uitgerust op.

Naast mijn werk als coach heb ik nog energie om per week 4 yogalessen te geven. Dit zorgt bij mij voor een balans tussen inspanning en ontspanning. De afgelopen 5 jaar waren één van de mooiste periodes uit mijn leven. In deze jaren heb ik een yoga docentenopleiding afgerond, ben ik Reiki behandelaar geworden en tenslotte heb ik de opleiding Holistisch Leefstijl-coach afgerond. Omdat niet iedere vrouw die in de overgang is deze persoonlijke ontwikkeling zal doorlopen en ik zo enthousiast ben over de resultaten die ik met yoga, Reiki en het coachen zelf heb ervaren, heb ik besloten om hier mijn werk van te maken.

Ik help nu vrouwen hun overgangsklachten effectief te laten verdwijnen zodat hun lijf weer ‘gewoon’ doet en het leven tijdens de overgang of erna makkelijker wordt. Want ik heb aan mijn eigen lijf ervaren, dat gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning de overgang stukken lichter maakt. 

IK BEN EEN

combinatie van

  • Een gevoelsmens met een rustige uitstraling, die voelt of iets goed zit of niet, luistert zonder oordeel en mensen begrijpt zonder veel te praten.

  • Een vrouw die zich heeft aangeleerd om graag alles te willen begrijpen, zorgvuldig te werk gaat, daadkrachtig en doelgericht is en niet snel opgeeft.

MIJN MISSIE VOOR EEN

liefdevol leven

Het coachen van vrouwen in de overgang brengt mij energie en een gezonde inspanning. Dit werk zorgt ervoor dat ik geld verdien met hetgeen ik het liefst doe, namelijk coachen. En dat met de vrouwen die ik graag wil helpen op een manier die bij hen en bij mij past. Ik gun iedereen in de overgang een gezond en liefdevol leven voor zichzelf en hun omgeving.

MIJN VISIE OP DE PERIODE VAN DE

overgang

Vrouwen hebben vaak het voornemen om de overgang als no-go-area te zien. Veel vrouwen willen zo geruisloos mogelijk door deze fase komen. Dit komt door de afkeer die veel vrouwen koesteren jegens het ouder worden. Het feit dat je niet meer fris en fruitig bent en tot het legioen middelbare vrouwen bent gaan horen, laat je in een periode van een soort van rouw komen. En bij rouw hoort vaak ontkenning en dat maakt het weer onbespreekbaar. Door deze cirkel te doorbreken en open te staan voor informatie, advies en begeleiding zal deze overgangsperiode een overgang naar een mooie levensfase worden.

ALS JE MIJ ZOU KENNEN

zou je weten dat…

  • Ik graag dagelijks yogalessen geef en/of volg.

  • Ik van muziek uit de 80er jaren houd en er dan vaak lekker op dans (ook alleen in de woonkamer).

  • Ik graag met vrienden afspreek maar ook geniet van het alleen zijn.

  • Ik op afspraken altijd minimaal 10 minuten te vroeg ben.

  • Ik graag een keer naar Japan op vakantie wil. Mijn connectie tot nu toe met Japan is de Reiki en mijn hond Aika (Shiba Inu).

  • Ik het liefst 1x per jaar naar Berlijn vlieg. Ik hou van deze veelzijdige stad en als geboren Duitse is dit de enige stad waarvoor ik naar Duitsland terug zou gaan.

  • Ik na 31 jaar wonen in Zoetermeer naar Den Haag ben verhuisd om dichter bij de zee te wonen, want ik houd van de zee, het strand en de duinen.

  • Mijn favoriete snacks pure chocola en pinda pepsels zijn en ik na de vakantie smacht naar een donkerbruine boterham met pindakaas.

Denk je dat ik de coach ben, die jou kan helpen om je lijf in de overgang weer ‘gewoon’ te laten doen, vul dan mijn contactformulier in via bovenstaande button. Ik kom dan binnen 48 uur bij je terug. Ik kijk uit naar je reactie!